Власники нових авт сплатили до бюджету понад 4 млн. грн.

Впродовж восьми місяців цього року місцевий бюджет Чернівців отримав від щасливих власників нових автівок 4255,8 тис. грн. збору за першу реєстрацію транспортного засобу. У серпні власники новеньких залізних коней перерахували до місцевої скарбниці 820,3 тис. грн. Більшу частину цієї суми сплатили громадяни — понад 80%.

Нагадаємо, що платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є підприємства та громадяни, які здійснюють першу реєстрацію транспортних засобів Україні, зокрема: колісних транспортних засобів, суден, літаків і вертольотів.
Водночас, від сплати цього збору звільняються легкові автомобілі інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 кубічних сантиметрів, що придбані за рахунок бюджетних коштів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata