На Буковині сприяють працевлаштуванню вимушених переселенців

Станом на 1 вересня 2014 року до центрів зайнятості Чернівецької області у пошуках роботи звернулося 104 особи, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, а саме: 28 мешканців АР Крим та Севастополя, 54 мешканці Донецької та 22 – Луганської областей.

З них: 55 осіб отримали статус безробітного, 3 – залучено до тимчасових робіт, 19 осіб працевлаштовано. Про це повідомив прес-центр Чернівецького регіонального центру зайнятості.

Вимушені переселенці отримують психологічну підтримку, сприяння у працевлаштуванні, інформацію та консультації щодо можливої зайнятості. Щоб вирішити питання працевлаштування, спеціалісти з кожним шукачем роботи працюють індивідуально. Для оперативної поінформованості приїжджих проводяться виїзні заходи. У кожному з 14 центрів зайнятості Буковини забезпечено роботу «гарячої» телефонної лінії, визначено відповідальних за надання потрібних роз’яснень. У приміщеннях центрів також є інформація про державні соціальні установи, громадські організації, які надають допомогу та підтримку вимушеним переселенцям.

Джерело: БП

peredplata