Телепрограма Чернівецької ОДТРК виборола перемогу на ХVI Міжнародному фестивалі телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

Останніми роками багато пишуть про жахливі злочини комуністичного режиму на території колишнього СРСР, які радянські історики намагалися приховати від свого народу.

73 роки тому, 1 квітня 1941-го, сталась трагічна подія, про яку мало кому відомо. Навесні, якраз на Великдень, поблизу села Біла Криниця, що на Буковині, радянські прикордонники розстріляли близько трьох тисяч мешканців сіл Глибоцького та Сторожинецького районів – румунів за національністю.
Впродовж багатьох років ця страшна трагедія замовчувалась. І лише після здобуття Україною незалежності люди отримали можливість вголос повідати правду про кривавий квітневий день 1941-го.
Автор – Гостюк Крістіна, режисер – Тодерян Юлія, оператори – Білоткач Максим та Бойчук Андрій, монтаж – Боклач Олександр.
Телепрограма Чернівецької ОДТРК «Великдень. Білокриницька трагедія 1941-го року» конкурувала із роботами конкурсантів з Румунії, Словаччини, Угорщини, Чорногорії, Сербії, Австрії, Швеції. Загалом на конкурсі було представлено більше 60-ти телевізійних та 30-ти радіопрограм.
Як зазначають організатори фестивалю, головною метою фестивалю «Мій рідний край» є показ життя національних меншин, розмаїття їхніх культур, побуту, відродження та збагачення духовної спадщини, традицій.

peredplata