Чернівецькі АЗС сплатили 180,0 тис. плати за патент

Чернівецькі бізнесмени, які здійснюють торгівлю нафтопродуктами, скрапленим та стисненим газом, протягом восьми місяців цього року сплатили до бюджету 179,1 тис. грн. У серпні за право здійснювати торгівлю нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом чернівецькі платники перерахували до місцевого бюджету 22,5 тис. грн.

Наразі в обласному центрі є 20 платників збору за провадження торговельної діяльності нафтопродуктами, скрапленим та стисненим газом, які придбали 45 патентів.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що торгівля нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом, які здійснюють стаціонарні, малогабаритні та пересувні автозаправні станції, заправні пункти, належить до діяльності, яка потребує придбання торгового патенту й сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.
Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, в тому числі і торгівельної діяльності по нафтопродуктах, є місцевим збором, тому повністю зараховується до спеціального фонду місцевого бюджету.
Просимо врахувати, що збір за провадження діяльності з надання платних послуг сплачується щомісяця не пізніше 15 числа місяця, що передує звітному, а несплата (неперерахування) збору в порядку та строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50% ставок збору, а також анулювання дії патенту.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata