У Чернівцях на пожежі вогнеборці врятували жінку

30 вересня о 22:49 до народної служби порятунку 101 обласного центру надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі трьохповерхового житлового будинку по вул. З. Космодем’янської у Чернівцях.

Вже за 4 хвилини на місце події прибуло 2 відділення рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Вогнеборцям повідомили, що в квартирі може перебувати домовласниця, жінка 1930 року народження, яка погано бачить і тому самостійно не може вийти з квартири. Бійці ДСНС, використовуючи апарати захисту органів дихання, відразу увійшли всередину і вивели домовласницю у безпечне місце. Рятувальники надали жінці першу домедичну допомогу, після чого передали її до рук працівників швидкої медичної допомоги. Одночасно з цим, пожежно-рятувальні підрозділи проводили роботи по ліквідації небезпеки. Вогнеборці оперативно локалізували пожежу, не допустивши розповсюдження вогню. В подальшому пожежа була ліквідована. Полум’ям знищено речі домашнього вжитку, закопчено стіни квартири. Завдяки оперативним діям рятувальників від знищення також вдалося зберегти житловий будинок.
Ще одна пожежа, яка виникла минулої доби у Чернівецькій області, сталася в смт. Лужани Кіцманського району. Вогнем була охоплена господарська будівля місцевого мешканця. Рятувальники міста Кіцмань та місцева пожежна команда смт. Лужани, які були направлені за місцем виклику, оперативно ліквідували пожежу. Завдяки цьому вдалося зберегти від знищення господарську будівлю та поруч розташований житловий будинок, на який міг перекинутися вогонь. На пожежі пошкоджено перекриття, речі домашнього вжитку. Загиблих та травмованих немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata