У Чернівцях відбувся фестиваль домашніх тварин

Можна ствердно заявити, що Буковинський край багатий не лише на історичні пам’ятки та добрих людей, а й на цікаві події. Цьогоріч їх список поповнився ще однією, адже 12 жовтня у нашому місті вперше відбувся фестиваль домашніх улюбленців.

Метою його проведення була популяризація гуманного ставлення до тварин, стерилізації безпритульних чотирилапих, чіпування як електронного паспорта улюбленця, заохочення дотримання нещодавно прийнятих правил утримання домашніх тварин у місті Чернівці і т. д.

На святі зареєструвались близько 40 учасників, серед яких можна було зустріти собак найрізноманітніших порід, а також кішок, шиншил, тхорів і навіть червоновуху черепаху.

Всі бажаючі могли взяти участь у веселих конкурсах та отримати приємні подарунки. Зокрема похизуватися модними костюмами у конкурсі “Пан та пані з собачкою”, продемонструвати навики спритності у естафеті, здивувати присутніх своїми талантами та наостанок поласувати сосисками на швидкість.

Окрім розваг на фестивалі здійснювалось безкоштовне чіпування домашніх улюбленців, яке являється електронним паспортом тварини.

Гарний настрій присутнім дарували своїми виступами дитячі колективи міста, кінологи зі службовими собаками та грумери. На протязі свята проводився конкурс дитячого малюнку, а в кінці – розіграш лотереї.

Всім учасникам залишились на згадку не лише дипломи та подарунки, а найголовніше – море яскравих вражень та позитивних емоцій.

У Чернівцях відбувся фестиваль домашніх тварин

У Чернівцях відбувся фестиваль домашніх тварин

У Чернівцях відбувся фестиваль домашніх тварин

У Чернівцях відбувся фестиваль домашніх тварин

Надіємось, що це не останній такий фестиваль у Чернівцях і його проведення з часом стане хорошою традицією для нашого міста. Принаймні, цьогоріч реалізація свята для братів наших менших стала можливою завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу, який в рамках проекту код MIS ETC: 1537 “Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами”, одним із заходів якого якраз і є фестиваль домашніх улюбленців, надав грант у розмірі 624214,72 євро (еквівалентно 7392598,64 гривням).

peredplata