У Чернівцях побільшало касових апаратів

На 1 жовтня 2014 року в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях зареєстровано 1705 реєстраторів розрахункових операцій, що на 130 одиниць більше, аніж було на початку року. Інформацію про виторги до системи зберігання і збору даних від РРО в електронному вигляді до податкового відомства впродовж року передає уся касова техніка.
Наразі Державна фіскальна служба має намір переконати Уряд у необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у роздрібній торгівлі, повідомив Голова ДФС Ігор Білоус під час зустрічі з членами Співтовариства бізнес-лідерів (CEO Club Ukraine).
«Ми пропонуємо включити до урядового пакету законопроектів з питань податкової реформи позицію щодо обов’язкового застосування РРО усіма суб’єктами господарювання в системі роздрібного продажу, за винятком торгівлі на ринках та виїзної торгівлі. Розширення сфери застосування контрольно-касових апаратів – принципова позиція ДФС. І Уряд, як мені здається, схильний підтримати наші аргументи», – поінформував Ігор Білоус учасників бізнес-клубу, що об’єднує більш як 80 керівників українських компаній.
«Розширення сфери застосування контрольно-касових апаратів – не тільки запобігне тінізації малого бізнесу у зв’язку із забороною перевірок, а й легалізує операції на мільярди гривень, що уникали «світла» усі попередні роки. Втратять виробники й продавці необлікованого товару, контрабанди та контрафакту. Натомість, виграє легальний бізнес і держава в цілому», – наголосив Голова Державної фіскальної служби.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata