Буковинські митники вважають, що пора люструвати судову гілку влади

Буковинські митники вважають, що пора люструвати судову гілку владиЧернівецькою митницею Міндоходів на постійній основі здійснюються заходи, спрямовані на недопущення контрабандного переміщення через митний кордон України підакцизних товарів, зокрема, і цигарок.

Так, за результатами вжитих заходів, наприкінці серпня цього року співробітниками митниці припинено спробу незаконного переміщення значної партії тютюнових виробів – 783 000 пачок цигарок загальною вартістю 6 459 750, 00 (шість мільйонів чотириста п’ятдесят дев’ять тисяч сімсот п’ятдесят) гривень.
Відповідно до вимог чинного законодавства України матеріали справи скеровано до Першотравневого районного суду м.Чернівці для розгляду та прийняття відповідного рішення. Згідно рішення суду першої інстанції особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного Кодексу України, а саме: суд постановив предмети ПМП конфіскувати, на порушника законодавства накласти штраф у розмірі 100% вартості товару.

Однак представником особи-правопорушника було оскаржено рішення суду першої інстанції до Апеляційного суду Чернівецької області.
За результатами розгляду Апеляційної скарги суддею Апеляційного суду Чернівецької області Давнім В.П., всупереч інтересам держави, прийнято рішення про скасування рішення суду першої інстанції, та винесено постанову, відповідно до якої предмети ПМП підлягають поверненню їх власнику. Таким чином, відповідно до сумнівного рішення зазначеного вище судді, до державної скарбниці так і не надійшли контрабандні цигарки у кількості 783 000 пачок загальною вартістю 6 459 750, 00 грн, а державний бюджет так і не отримав майже шість з половиною мільйонів гривень у вигляді накладеного на порушника законодавства штрафу.

Закрадається думка про те, що суддя Давній В.П. підтримує придністровських сепаратистів, так як, згідно інформації митних органів Республіки Молдова, молдовська фірма, зазначена у поданих до митного оформлення товаросупровідних документах як фірма-одержувач, не укладала жодних контрактів щодо поставки в її адресу цигарок, та відповідного товару не очікувала.

Виникає логічне запитання: чи не настала пора люструвати й судову гілку влади, окремі посадові особи якої, керуючись власними низькопробними потребами, ігнорують державні інтереси, тим більше у такий важкий для країни час?

peredplata