Буковинець, аби швидше дістатися додому… викрав автомобіль

Буковинець, аби швидше дістатися додому… викрав автомобіль На щастя, п’яному автовикрадачу далеко від’їхати не вдалося, його зупинили працівники Новоселицького райвідділу міліції. Адже нетверезий чоловік за кермом автомобіля міг наробити непоправної біди.
61-річний чернівчанин припаркував транспортний засіб біля автомагазину у селі Бояни. Чоловік лише на декілька хвилин зайшов до крамниці, а коли повернувся, автомобіля на місці не побачив. Буковинець одразу ж зателефонував на спецлінію «102».
Співробітники Новоселицького райвідділу міліції та Державтоінспекції одразу прибули на місце виклику. Міліціонери опитали заявника, можливих свідків злочину та орієнтували працівників УДАІ. Під час спілкування із громадянами, правоохоронці з’ясували, у якому напрямку рушив розшукуваний транспортний засіб. У результаті вжитих заходів працівникам міліції вдалося зупинити автомобіль неподалік села Рокитне.
Як з’ясувалося, за кермом перебував раніше судимий за скоєння крадіжки 52-річний мешканець села Зелений Гай. До того ж чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник переконував правоохоронців, що злого умислу в нього не було, просто хотів швидше доїхати додому, а громадського транспорту не дочекався. До того ж власник автомобіля залишив двері авто незачиненими та ключі в замку запалювання, цим і скористався автокрадій.
Начальник Новоселицького РВ УМВС України в Чернівецькій області Віорел Барбакар повідомив, що стосовно буковинця відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.
А працівники міліції радять власникам дбати про безпеку свого транспортного засобу. Навіть, якщо залишаєте автомобіль лише на декілька хвилин, – зачиніть усі двері та ввімкніть сигналізацію. Дотримання елементарних правил безпеки може врятувати від незаконного заволодіння вашим майном.

СЗГ УМВС України
в Чернівецькій області

peredplata