Про порядок отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами

Головне управління ДФС у Чернівецькій області звертає увагу суб’єктів господарювання, що прийом документів та отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, здійснюється у Центрах обслуговування платників, що діють на районному рівні: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
Ліцензія видається на підставі заяви та документів, перелік яких визначено Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», поданих суб’єктом господарської діяльності (особисто або через представника, або надіслані рекомендованими листами) до Головного управління ДФС у Чернівецькій області, або до Центру обслуговування платників (далі ЦОП) за місцем провадження суб’єктом господарювання торговельної діяльності.
У разі подання суб’єктом господарювання документів до ЦОП уповноважена особа здійснює прийом документів, перевіряє повноваження особи, яка підписала заяву, комплектність документів та достовірність зазначеної у них інформації, здійснює їх реєстрацію у відповідних журналах, сторінки якого пронумеровані, прошнуровані і скріплені печаткою, та забезпечує передачу документів до структурного підрозділу Головного управління ДФС у Чернівецькій області.
Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови.
Підготовлені до видачі оригінали ліцензій, дублікати ліцензій видаються суб’єкту господарювання, або передаються уповноваженій особі Центру обслуговування платників на районному рівні, для видачі суб’єктам господарювання. Інформація про видані ліцензії заноситься до журналу обліку видачі ліцензій. Ліцензії видаються заявникові при пред\’явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata