Спрощено митне оформлення вантажів гуманітарної допомоги

З 28 жовтня 2014 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2014 року №566 «Питання митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги». Згідно Постанови на період проведення антитерористичної операції пропуск через митний кордон України, декларування та митне оформлення гуманітарного товару, який надається урядами інших держав через уповноважені ними організації, здійснюється без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. При цьому положення пункту 3 Порядку митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2000 р. N544 не застосовуються.

З метою надання допомоги волонтерам при митному оформленні товарів та засобів для військових, які перебувають у зоні антитерористичної операції, Чернівецькою митницею ДФС встановлено графік цілодобової «Гарячої лінії» (тел. (0372) 55-38-97) з вирішення питань, які можуть виникнути під час проведення митного контролю та оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України донорами гуманітарної, благодійної, технічної допомоги або волонтерами.

Також, спільно з митними брокерами, власниками митних складів та складів тимчасового зберігання сформовано перелік підприємств, які виявили бажання надавати безкоштовну допомогу у вигляді декларування товарів та надання місць для зберігання та митного оформлення товарів, що переміщуються донорами гуманітарної, благодійної, технічної допомоги або волонтерами.

Головне управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata