Іван Мунтян: Заможна Україна – запорука миру і спокою в Європі

Іван Мунтян: Заможна Україна – запорука миру і спокою в Європі

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради під час робочої українсько-польської зустрічі з питань розвитку туризму в Карпатському Єврорегіоні, що відбулась 10 серпня у м.Трускавець за участі керівників профільних міністерств обидвох держав, депутатів Верховної Ради України і Сейму Республіки Польща, а також голів обласних рад Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття.

Так, в рамках зустрічі обговорено взаємодію сторін в частині підвищення туристичної привабливості, дбайливого використання рекреаційних та бальнеологічних ресурсів, популяризації історико-культурного надбання та розвитку інфраструктури єврорегіону, в тому числі шляхом використання фінансових інструментів Європейського Союзу.

Про це інформує прес-служба обласної ради.

«Республіка Польща свого часу стала надійним партнером Європейського Союзу, а згодом і його повноправним членом. Сьогодні польська економіка динамічно розвивається. Прикладом цьому є потужний розвиток туристичної галузі. Саме тому не слід недооцінювати роль України у процесі подальшого економічного зростання ЄС. Так само як не слід забувати про колосальний туристичний потенціал нашої держави, зокрема, тих її областей, що входять до Карпатського Єврорегіону», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до учасників робочої зустрічі.

Також голова Чернівецької обласної ради звернувся до заступника Міністра спорту та туризму Республіки Польща Давіда Лясека, парламентарів Іренеуша Рася і Гжегожа Яніка із клопотанням поінформувати відповідні європейські державні інституції про необхідність відкриття додаткових пунктів пропуску на українсько-польському та українсько-румунському кордоні.

«Сьогодні відсутність достатньої кількості міжнародних пунктів пропуску на ділянці державного кордону між Україною та Румунією, що проходить по території Чернівецької області, гальмує розвиток транскордонного туризму на Буковині», – відзначив керівник представницької влади краю, звертаючись до представників Уряду Республіки Польща.

peredplata