Королівська «двійка»

Королівська «двійка»Народний депутат України, генерал Король виставив «двійку» за роботу штабу «Блоку Петра Порошенка» в Чернівецькій області.
Про це він сказав у прямому ефірі ТРК «Чернівці».

Велике падіння рейтингу партії президента зумовлена недолугою та непрофесійною роботою місцевого виборчого штабу. Буковина зайняла 14 місце серед областей України. Хоча на виборах президента і на початку виборчої кампанії були всі умови для перемоги БПП. В один момент штаб ніби згорнув роботу. Він не допомагав ні мажоритарникам, ні самій партії. Штабісти відпочивали на лаврах і чекали, коли їм принесуть посвідчення народних депутатів. У Чернівцях могла перемогти кандидатка від БПП Наталія Якимчук. Але штаб не тільки мляво її пропагував виборцям, а склалася думка, що він замовчував і, швидше за все, шкодив пані Якимчук перемогти на виборчому окрузі №201.

Перемога мажоритарних кандидатів Івана Рибака та Григорія Тіміша відбулася тільки завдяки їхній праці. Швидше, наперекір штабу, ніж за його допомогою.

Навіть приїзд в останній день агітації на Буковину президента Петра Порошенка не додав голосів його політичній силі.
Тому оцінка «2» стала закономірною і справедливою.

Через неправильно вибудовану тактику та ідеологію виборів на Буковині нищівної поразки зазнав і реальний претендент на посаду голови ОДА Володимир Куліш.

Люди кажуть, що без довіри виборців ні до політики президента, ні до самого Володимира Куліша останній не зможе посісти посаду голови ОДА.
З іншого боку, вину за відносну поразку БПП на Буковині покладають на Юрія Стеця, котрий лобіював кадри до списку кандидатів у народні депутати. Він зробив помилку тоді, коли під №31 у список вставив Богдана Онуфрика. Пан Онуфрик на Буковині асоціюється зі служінням партії регіонів. Ще у часи боротьби за президентство Ющенка з Януковичем у 2004 році Богдана з ганьбою прогнали з \”5 каналу\”. Це сталося 10 жовтня 2004 року. Саме тоді, коли на Буковину приїжджали Юлія Тимошенко і Петро Порошенко, які агітували за Ющенка. За кого агітував за Ющенка. За кого агітував тоді Онуфрик, невідомо, але його зняли з посади головного редактора \”5 каналу\” у Чернівецькому регіоні.

Згодом Онуфрик посідав різні посади в ОДА. Він запам’ятався тим, що активно підтримував регіоналів під час Революції Гідності. Тоді працював в ОДА на посаді начальника управління внутрішньої політики. За таку двояку позицію міністр інфраструктури Максим Бурбак назвав Онуфрика «фарбованим лисом».
Зараз останній — депутат верховної ради від партії «Блок Петра Порошенка». Буковинці так і не зрозуміли, яке відношення до цієї політичної сили мав Онуфрик, що його поставили на прохідне місце у списку БПП. Це стало також причиною того, що у Чернівецькій області Блок Петра Порошенка набрав тільки 21 відсоток. Що опустило його на 14 місце в Україні.

Генерал Король дав справедливу оцінку діяльності «фарбованих лисів» на Буковині.
Петро КОБЕВКО

peredplata