Чернівецькі студенти їздять у тролейбусах за 75 копійок

З 1-го листопада у Чернівцях таки почали діяти так звані «молодіжні» пільги на проїзд у міському електротранспорті. Це означає, що при пред’явленні студентського (для студентів вищих навчальних закладів 1-4 рівня акредитації) чи учнівського (для учнів професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів) квитка кондуктори продаватимуть власникам цих документів разові проїзні квитки по 0,75 грн. Квитки двох видів і, відповідно, виготовлені з паперу різного кольору, є у кондукторів у достатній кількості.

Нагадаємо, що у Чернівцях, відповідно до рішення виконкому міської ради від 23 вересня 2014 року, з 9-го жовтня тариф на проїзд у електротранспорті подорожчав з 1, 25 грн. до 1, 50 грн. Відмінено студентські проїзні квитки та запроваджено пільги для студентської й учнівської молоді.

Також введені пільгові проїзні квитки, які дають право на безкоштовний проїзд дітям захисників України. Ця норма стосується учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, батьки (опікуни, піклувальники) яких є учасниками військових дій у східних регіонах України, загиблими під час участі у військових діях в східних регіонах України, внутрішньо переміщеними з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Учні цієї категорії, претендуючи на безкоштовний проїзд, мають пред’явити проїзний документ (квиток). Виготовлення квитків здійснюється комунальним підприємством «Чернівецьке тролейбусне управління». Для отримання квитка батьки (опікуни, піклувальники) мають надати заяву за місцем навчання дитини. До заяви додаються документи, що підтверджують право на пільгу.

Управління освіти Чернівецької міської ради організовуватиме роботу зі складання списків пільговиків та подаватиме їх тролейбусному управлінню щомісячно до 29 числа попереднього місяця. Комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління» відповідно до отриманих списків передаватиме управлінню освіти квитки для передачі їх батькам (опікунам, піклувальникам). Факт отримання квитка засвідчуватиметься підписом отримувача.

peredplata