У Чернівцях з’явилися новенькі смітники

У Чернівцях з’явилися новенькі смітникиУ Чернівцях з\’явилися нові смітники жовтого кольору. Їхнє призначення – побутові відходи, що не мають органічного походження. За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Сергія Погореного, нові смітники встановили два тижні тому.

– Чи дотримуються чернівчани правил користування цими смітниками, поки що говорити рано. Для цього потрібно буде вести просвітницьку роботу у місті, – розповідає С. Погорений. – А цим поки що не займалися – для початку встановлення контейнерів потрібно було узаконити. І наразі ми займаємося тим, що вирішуємо питання,

За словами директора департаменту ЖКГ, цю ідею запропонувала фірма, котра є власником Чернівецького сміттєсортувального заводу. Вони і впроваджують новий принцип розділення сміття. Відтепер нові контейнери жовтого кольору слугуватимуть для твердих побутових відходів неорганічного походження – пляшок та паперу. Все інше необхідно буде кидати до звичайних контейнерів.

У такий спосіб нові власники Сміттєвосортувального заводу у Чернівцях привчатимуть містян розділяти сміття, та кидати його у різні контейнери.

На нових смітниках написано: \”Будь європейцем – розділяй сміття!\”, а також вказано, що можна викидати в них: скло, папір та пластик.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Сергій Погорений, фірма-ініціатор цієї ідеї вже встановила 98 контейнерів. З них – 44 знаходяться у Шевченківському районі, 54 – у Першотравневому. Загалом, по містом планують встановити ще 296 таких контейнери.

peredplata