Чернівецькі таксисти сплатили майже 3 мільйони податків та ЄСВ

Протягом десяти місяців цього року суб’єкти господарювання, які здійснюють перевезення на таксі та перебувають на податковому обліку в ДПІ у м. Чернівцях, сплатили 2787,2 тис. грн. податків та єдиного соціального внеску (в т.ч. 1396,1 тис. грн. склали податкові надходження та 1391,1 – ЄСВ).
Бюджетний внесок фізичних осіб – підприємців, які надають послуги таксі склав 2206,9 тис. грн. (в т.ч. 1108,6 – податкові надходження, 1098,3 тис. грн. – ЄСВ), а юридичних – 580,3 тис. грн. (в т.ч. 287,5 тис. грн. – податкові надходження, 292,8 тис. грн. – ЄСВ).
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі така ж підприємницька діяльність, як всі інші, і нічим не відрізняється від них в плані оподаткування. Як і інші підприємці, перевізник має право вибирати систему оподаткування за своїм вибором за умови дотримання обмежень обумовлених Податковим Кодексом.
Для самозайнятого перевізника доступні всі групи спрощеної системи оподаткування крім першої. Найбільш прийнятні II і III група єдиного податку (ЄП). Різниця полягає тому, що на другій групі платиться фіксована ставка ЄП, процентно прив\’язана до офіційної мінімальної зарплати, а на третій групі сплачується відсоток від валового доходу.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata