На українсько-румунському кордоні відкриють новий пункт пропуску

Для поромного пасажирського та вантажного сполучення буде відкрито міжнародний пункт пропуску через українсько-румунський державний кордон між населеними пунктами Орлівка (Україна) — Ісакча (Румунія). Про це УНН повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Кабінет Міністрів України прийняв проект розпорядження “Про схвалення Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України і Урядом Румунії про відкриття міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон для поромного, пасажирського та вантажного сполучення між населеними пунктами Орлівка (Україна) — Ісакча (Румунія)”. Проект документу під час засідання Уряду 19 листопада представив Міністр інфраструктури Максим Бурбак.

За його словами, Угодою створюється договірно-правова основа співробітництва у сфері поромних перевезень між Україною та Румунією, а реалізація положень Угоди дозволить розвинути транспортно-логістичну інфраструктуру на півдні Одеської області, підвищити стандарти безпеки поромних перевезень пасажирів та вантажів між двома сусідніми країнами. Крім того, підписання цієї Угоди допоможе залучити додаткові вантажопотоки та сприятиме зміцненню торгово-економічних взаємовідносин між Україною та Румунією.

Угода набуде чинності після обміну нотами між Україною та Румунією.

peredplata