Стартує Чернівецький регіональний етап Національного конкурсу «Благодійна Україна-2014»

Віднині до числа областей, де шукатимуть та відзначатимуть кращих доброчинців, доєдналася Чернівецька область. 2 грудня 2014 року офіційно стартував регіональний конкурс «Благодійна Буковина – 2014». Його організатором виступає Асоціація ділових жінок Буковини.

В установчій прес-конференції взяли участь Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України; Дарина Максимець, голова Асоціації ділових жінок Буковини, голова Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Буковина», члени регіональної Наглядової ради та Конкурсної комісії конкурсу «Благодійна Буковина».

Конкурс «Благодійна Буковина» є регіональним етапом Національного конкурсу «Благодійна Україна» – єдиного загальнонаціонального проекту з пошуку та відзначення кращих благодійників та найбільш ефективних доброчинних ініціатив. Конкурс заснований у 2012 році Асоціацією благодійників України. У попередні роки регіональні конкурси «Благодійна Україна» проходили у трьох областях – Одеській, Херсонській та Львівській. Нині до цього кола доєдналися Житомирська, Чернівецька та Запорізька області.

На сьогодні вже сформовані регіональні керівні органи конкурсу «Благодійна Буковина».

Регіональний оргкомітет:
Дарина Максимець, голова Асоціації ділових жінок Буковини
Людмила Лавська,
Зоя Проскуріна,
Валентина Кушнір.

Регіональна Наглядова рада:
• Оксана Івасюк, доцент кафедри української літератури
• Людвіг Маркуляк, голова чернівецької Громадської організації «Справа Кольпінга»,
• Антоніна Тарасова, відповідальний секретар газети «Буковина», редактор «Gazety Polskiej Bukowiny»,
• Євген Воєвідка, лікар Чернівецької обласної лікарні; композитор
• Наталія Суруджій, лікар-психолог, підприємець, член громадської організації «Славія».

Регіональна конкурсна комісія також вже сформована, її очолює Христина Венгринюк. За умовами конкурсу, повний склад конкурсної комісії не розголошується аж до церемонії нагородження.

Як взяти участь у конкурсі? Заявки на участь у регіональному конкурсі «Благодійна Буковина» вже зараз можуть подавати доброчинні організації, соціально відповідальний бізнес та фізичні особи-благодійники, які базуються і здійснюють свою діяльність у Чернівецькій області. Заявки встановленої форми подаються виключно в електронному вигляді на адреси: konkursdopomoga@gmail.com та konkurs.blago@gmail.com. Форму конкурсної заявки можна отримати на офіційному сайті конкурсу http://blagoukraine.org/.

Останній термін подання заявок – 15 лютого 2015 року. Після цього розпочне роботу Регіональна конкурсна комісія. Дату й місце проведення церемонії нагородження переможців конкурсу «Благодійна Буковина» буде повідомлено додатково.

Звертаємо увагу майбутніх учасників конкурсу: всі заявки, що надходять з областей, де організовується регіональний конкурс, братимуть участь і в Регіональному, і у Національному конкурсі «Благодійна Україна». Так, заявки від благодійників Чернівецької області, – незалежно від того, надійдуть вони на адресу регіонального чи національного оргкомітету, – спочатку візьмуть участь у конкурсі «Благодійна Буковина», а потім будуть розглянуті конкурсною комісією на загальнонаціональному рівні.

Довідково: Національний конкурс «Благодійна Україна-2014» стартував 22 липня 2014 року. У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2014 року. Це можуть бути благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа. Переможці визначаються у 10 конкурсних і 3 спеціальних номінаціях. Цього року запроваджено спеціальні відзнаки для благодійників, які найбільш ефективно працюють у визначених сферах: культура, освіта, медицина, соціальний захист.

Запрошуємо благодійників Чернівецької області представити українському суспільству свої добрі справи і взяти участь у конкурсі «Благодійна Буковина»!
Координати Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Буковина»: e-mail: konkursdopomoga@gmail.com, тел:. 0678115109. Контактна особа – Людмила Лавська.

peredplata