Понад 20 тисяч платників Буковини отримали сертифікати посилених електронних ключів

З початку року підрозділом реєстрації користувачів АЦСК Чернівецької області оформлено 10143 безкоштовних посилених сертифікатів електронних ключів. Це на 15,9 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Загалом, послугою цифорвого електронного ключа в Чернівецькій області користуються 20535 платників. З яких близько 75 відсотків – це підприємці – фізичні особи та громадяни. Чверть користувачів – керівники та головні бухгалтери юридичних осіб.
Сертифікати електронного цифрового підпису користуються постійним попитом серед платників податків. Так, уже в листопаді платниками податків Буковини отримано 443 сертифікати електронних ключів, адже платники вже переконались в простоті та зручності сервісу подання електронної звітності.
Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року Акредитований центр сертифікації ключів перейшов на використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа. За словами фахівців ДФС, такий формат криптографічних повідомлень унеможливить підробку ключів та посилить захист інформації від сторонніх осіб.
Для зручності користувачів всі сертифікати, які були отримані до 1 січня 2014 року, також є дійсними протягом 2 років з моменту їх отримання.
Нагадаємо, що оформити сертифікати електронних ключів платники області можуть у пункті Акредитованого Центру Сертифікації Ключів ІДД за адресою: м. Чернівці вул. Червоноармійська,200 А І поверх, каб. 110 тел. (0372) 51-43-79.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata