Засуджені у Чернівецькій області мають доступ до Інтернету

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів» засуджені мають право на вільний доступ до глобальної комп’ютерної мережі Інтернет, окрім доступу до електронної пошти, соціальних мереж та сайтів, які пропагують жорстокість.

За інформацією прес-служби відділу ДПтС України в Чернівецькій області «Всі засуджені, які перебувають в установах виконання покарань Чернівецької області мають змогу користуватися доступом до глобальної комп’ютерної мережі Інтернет, окрім доступу до електронної пошти, соціальних мереж та сайтів, які пропагують жорстокість. Зокрема, кожний засуджений може вільно ознайомлюватися з Державними сайтами, сайтами, які висвітлюють події що відбуваються в Україні та вивчати актуальну нормативно-правову базу, яка стосується порядку відбування покарання, застосування пільг та заохочувальних норм», – розповідає начальник відділу ДПтС України в Чернівецькій області полковник внутрішньої служби Микола Онофрейчук.

Також слід зазначити, що користуватися доступом до Інтернету можна тільки за умови оплати послуги з особистих коштів засуджених.

peredplata