Майже 3,5 млн. грн. отримав бюджет від депозитів чернівчан

З 29 серпня по 28 листопада цього року з доходів у вигляді процентів та інших пасивних доходів чернівчан до держбюджету надійшло 3459,9 тис. грн. У листопаді казну поповнили 1108,2 тис. «депозитних» гривень. Про це повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Нагадаємо, що Законом України від 04.07.2014 року за N 1588-VII \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів\” було введено в дію механізм оподаткування депозитів.

Ставка податку на доходи фізичних осіб в розмірі 15% застосовується до доходів у вигляді процентів та інших пасивних доходів від розміщення капіталу.
Податковим агентом платника податку при нарахуванні на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування (тобто банк або кредитна спілка). Такі податкові агенти у формі №1ДФ відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів і загальну суму утриманого з них податку.

Тобто у податковому розрахунку не зазначається інформація щодо суми окремого вкладу (депозиту), суми нарахованих процентів, а також відомості щодо фізичної особи-платника податку, якій нараховані такі доходи.

Податок з доходів у вигляді відсотків за рахунками фізичних осіб у банках і кредитних спілках зараховується до державного бюджету України. Оновлений перелік рахунків розміщено на суб-сайті ДФС України у Чернівецькій області у рубриці «Бюджетні рахунки», а також у Центрі обслуговування платників податків.

peredplata