У гаражному кооперативі в Чернівцях знайшли порушень на 63 тисячі

Під час позапланової документальної перевірки одного із товариств по експлуатації індивідуальних гаражів у Чернівцях податківці знайшли чимало порушень податкового законодавства. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Як повідомив начальник відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Андрій Світовий: «найбільше порушень під час перевірки було виявлено у сфері готівкових розрахунків. З»ясувалось, що працівниками товариства активно витрачались підзвітні кошти, при цьому не усі витрати були підтверджені документами. Так, за період, що перевірявся працівники підприємства отримали у касі 111,5 тис. грн., а відзвітували лише про 61,3 тис. грн. Крім того, працівники за рахунок коштів товариства користувались послугами одного з мобільних операторів».

«За результатами перевірки донараховано 9,9 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафну санкцію за порушення правил проведення готівкових розрахунків на 53,2 тис. грн.», – підсумував Андрій Іванович.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає платників дотримуватись правил проведення готівкових розрахунків, а споживачів – в обов»язковому порядку вимагати розрахункових документ. Це убезпечить підприємців від штрафів, а для споживачів розширить можливості для захисту власних прав.

peredplata