Мер Чернівців покарав комунальників за погану роботу

Їх отримали директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Сергій Погорений, керівник тресту зеленого господарства Олександр Брязкало та начальник КЖРЕП-14 Єлизавета Збаранська. Про це повідомив сьогодні на апаратній нараді міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Мер Чернівців покарав комунальників за погану роботу

За його словами, у неділю травмпунктом ЛШМД міста зафіксовано 32 вуличних переломи та 41 забій, з якими до медиків зверталися в тому числі і працівники міської ради. Таким став результат неналежного виконання посадових обов’язків окремими посадовцями та керівниками підприємств та організацій міста.

«…Всі прозвітували, що готові до осінньо-зимового періоду, що все є – і посипковий матеріал, і інструменти, – доповідав на нараді перший заступник міського голови Георгій Леонтій. В тому числі і щодо організації роботи щодо дотримання в належному стані і доріг, і тротуарів, і прилеглих та закріплених територій. Незважаючи на факсограми, що були направлені головам районних рад, начальникам КЖРЕПів та інших комунальних підприємств у вечірній та нічний час, маємо результат, який оголосив міський голова. Вважаю, що в деякій мірі спрацював людський фактор…

За словами Георгія Леонтія, окремі керівники просто не організували посипку обледенілих тротуарів, прилеглих та закріплених територій, через що люди падали та травмувалися. Зате рух транспорту цілодобово по дорогах було забезпечено належно.

«Вчора проходив по Кобилянській десь о 9-30 – 10-00 – ковзанка…Піднятися вверх по Кохановського було неможливо…А закріплені на конкурсних засадах за вулицею Кобилянської шість працівників тресту зеленого господарства не посипали вулицю ні сіллю, ні піском. Керівнику тресту треба відповідати, що не організував цю роботу. Покарані мають бути й керівники КЖРЕПів, що відповідають за роботу в цій частині міста. Надалі слід продумати, як ефективніше організувати цю роботу . Можливо, створити мобільні групи для щоденної роботи в ранковий та вечірній час, коли надворі ожеледиця та змінюється температурний режим…»

На переконання заступника міського голови, якби недільна ожеледиця повторилася у робочий день, травм було б в 2-3 рази більше.
На нараді прозвітували про свою роботу стосовно боротьби з ожеледицею керівники трьох районних рад міста та МіськШЕП. Голови райрад повідомили, які підприємства та організації на підпорядкованій їм території не витримали вчора випробування ожеледицею. У Шевченківському районі це КЖРЕП-14, Першотравневому – «Благоустрій», трест зеленого господарства, у Садгірському – комунальні установи «від культури», а також ОСББ, ЖБК і ін.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata