На Новий рік і Різдво буковинці можуть залишитися без світла

Не від обласних енергетиків залежать аварійні відключення світла, запевняє очільник \”Чернівціобленерго\” Олексій Шекета. Все це робота тих, хто зверху вирішує, як і на чому заощаджувати у складний для країни час. Вважає, серед них мало практиків. Замість залагодити проблему – накручують. Шекета навіть не впевнений, що у новорічну ніч та під час різдвяних свят світло буде у всіх домівках.

– Я можу дати заборону на відключення, але тоді відключать з Києва. Відключать в усій області. Тому тут ми, як між молотом і накувальнею, – зазначив Олексій Шекета, голова правління ПАТ ЕК \”Чернівціобленерго\”.

Не можна відключати підприємства, каже Шекета, бо вони приносять державі гроші. А ось люди, впевнений, готові терпіти, лиш би результат від того був.

Роботою місцевих енергетиків Шекета задоволений. Цьогоріч кращі з них отримали додатково по дві, а то й три зарплатні. Втім, від святкувань професійного дня відмовились. Ці кошти пожертвують дітям учасників бойових дій. Головний крайовий енергетик впевнений, що всі випробування Україна таки пройде. А аварійні відключення світла – не найгірше з них. Цей час, вважає, можна провести з користю. Сам Шекета, поки нема світла, читає електронну книгу. Та пропонує альтернативу цьому, що підійде майже кожному.

– Закоханим світло не потрібне. Хай тоді світяться свічки, святкові свічки. Хай буде шампанське. І хай відключення цієї електричної енергії сприяють духовному розвитку, – підкреслив О. Шекета.

Того ж енергетикам бажають чернівчани. Головне, кажуть, здоров\’я, а світло мусить бути.

Джерело: http://www.tva.ua/show/news?id=461618

peredplata