Майже 92 відсотки декларантів на Чернівецькій митниці оформляютьдекларації у режимі «он-лайн»

Чернівецькими митниками з початку цього року оформлено понад 41 тис. всіх типів митних декларацій, з них, в електронному вигляді понад 37,6 тис., що складає 91,7 відсотків від їх загальної кількості. За аналогічний період минулого року ця цифра не перевищувала 79,5 відсотків.

Як зазначають фахівці Чернівецької митниці – процедуру електронного митного декларування запроваджено для спрощення митних процедур і суб’єкти зовнішньо – економічної діяльності без будь-яких обмежень можуть здійснювати он-лайн декларування у всіх митних режимах. За період функціонування цього сервісу митниками напрацьовано позитивний досвід електронного декларування.Особливістю митного оформлення товарів за електронними митними деклараціями, що переміщуються учасниками ЗЕД через митний кордон України, є значне скорочення витрати часу на проведення митного оформлення. Крім того, всі процедури оформлення товарів та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані, а це, в свою чергу, мінімізує «людський фактор».

Узагалі, Митним Кодексом встановлено 4-х годинний часовий норматив здійснення митного оформлення, а середній час оформлення митних декларацій в митному режимі «імпорт» у поточному році складає 54 хвилини, «експорт» – 31 хвилина, «транзит» – 17 хвилин.

peredplata