БОРОТЬБА З НЕЗАКОННОЮ МІГРАЦІЄЮ ТРИВАЄ

Незаконна міграція, цим явищем, сьогодні мабуть нікого не здивуєш, як багато років тому, Україна знаходиться на перехресті шляхів, а тому останніми десятиліттями географічне положення якої, активно почали використовувати з метою нелегальної міграції, транспортування мігрантів та торгівлі людьми.

Не оминуло, це явище і Буковину, на теренах якої неодноразово охоронцями кордону затримувалися незаконні мігранти, а то і цілі групи. Спроби протиправних елементів налагодити стійкі канали незаконного переправлення з України до Румунії громадян Південно-Східної Азії та Близького сходу на українсько-румунській ділянці кордону здійснювало основний вплив на формування оперативної обстановки на ділянці Чернівецького прикордонного загону в 2014 році.

Так, впродовж цього року в ході проведених комплексних заходів, в тому числі спільно з підрозділами СБУ в Чернівецькій області, вдалось дискредитувати сирійський і шрі-ланкійський канали незаконної міграції та затримати організаторів цих каналів в м. Києві. Поряд з цим, в поточному році на ділянці прикордонного загону в 16 випадках затримано 39 незаконних мігрантів шлях яких, до омріяного Євросоюзу, лежали через Буковину. Слідчими підрозділами правоохоронних органів за матеріалами Чернівецького загону було відкрито 5 кримінальних проваджень за ст.332 КК України та засуджено 2 особи за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Помічник начальника загону –
начальник прес-служби
капітан Сергій Бровко

peredplata