Фестивалю Маланок у Чернівцях цього року не буде. ДОПОВНЕНО

Фестивалю Маланок у Чернівцях цього року не буде. ДОПОВНЕНОФестивалю Маланок у Чернівцях цього року не буде. Чернівчан запрошують до музею на фольклорно-етнографічне свято «Від Різдва Христового до Йордану». Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На виконання рішення позачергового засідання регіональної координаційної групи антитерористичного центру при УСБУ у Чернівецькій області з метою забезпечення безпеки громадян, народних гуртів та гостей міста благодійний фестиваль «Чернівецька Маланка – українській армії» вирішено 15 січня цього року не проводити.

Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що останнім часом збільшився ризик вчинення терористичних проявів під час проведення різного роду заходів, спрямованих на підтримку військовослужбовців, що несуть службу в зоні АТО.

Зокрема, останній такий факт мав місце ввечері 4 січня в Одесі, де невідомою особою з використанням вибухового пристрою були підірвані двері центрального входу Координаційного центру допомоги бійцям антитерористичної операції.

При прийнятті рішення про відміну благодійного фестивалю Маланок прийнято до уваги клопотання керівників УМВС та УСБУ у Чернівецькій області про обмеження проведення у місті масових заходів, які охоплюють значну за площею територію, оскільки, як свідчить світовий досвід, саме такі місця значного скупчення людей, є найбільш уразливими для здійснення терактів.

Гурти Маланок, колядників, вертепів, які виявили бажання 15 січня маланкувати та колядувати у Чернівцях на підтримку української армії, усіх підприємців, меценатів, хто мав намір підтримати цю благодійну акцію, закликають з розумінням поставитися до ситуації, не відмовлятися від доброчинних намірів у зв’язку з відміною фестивалю Маланок, а надати допомогу українській армії, родинам військовослужбовців через волонтерські організації, координаційні Центри допомоги, що діють при Чернівецькій міській раді та інших місцевих органах влади.

Чернівчан і гостей міста запрошують підтримати національні традиції, відвідавши традиційне фольклорно-етнографічне свято «Від Різдва Христового до Йордану», що розпочнеться 18 січня о 13.00 в музеї народної архітектури та побуту.

У програмі свята :
– Колядки, вертепи, щедрівки, виступи маланкових гуртів, йорданські пісні
– Гала-концерт виконавців традиційних різдвяних обрядів
– Освячення води
– Спільна Водохрещенська Свята вечеря
( Помана зі Святої вечері буде передана пораненим воїнам української армії, що лікуються в обласному військовому госпіталі).
– Святкова обрядова ватра

P.S.Газета \”Час\” неодноразово звертала увагу влади на те, що не варто йти на повідку Дмитра Фірташа і на догоду йому робити з Чернівців \”вертеп розбійників\”. Ми просили не влаштовувати гульбища тоді, коли в Україні йде війна. Проти цього виступила влада і Сірецький з Вашківців. Останній прислужував есдекам, Медведчуку та регіоналам з Папієвим. І до його провокативної позиції дослуховувалася місцева влада. На щастя, здоровий глузд і здорові сили суспільства взяли гору на цинізмом регіоналів та есдеків і Маланку відмінили…

peredplata