В Україні за рік загинули п\’ять журналістів

В Україні за рік загинули п'ять журналістівВ Україні у 2014 році загинули п\’ять журналістів та двоє інших працівників ЗМІ, повідомили у Комітеті захисту журналістів – неприбутковій організації, що просуває свободу преси. Про це йдеться у щорічному звіті організації, присвяченому журналістам, які загинули у зв\’язку зі своєю роботою, повідомляє українська служба BBC.

\”Четверо із загиблих в Україні були міжнародними журналістами\”, – сказано в звіті.

За даними сайту КЗЖ, це росіяни Андрій Стенін, Ігор Корнелюк, Анатолій Клян та італієць Андреа Роккеллі, які загинули на сході Україні. Крім того, у лютому в Києві було вбито українця В\’ячеслава Веремія.

Найбільш небезпечною країною світу для роботи журналістів Комітет захисту журналістів назвала Сирію – вже третій рік поспіль. Майже половина фактів загибелі журналістів в 2014 році припадає саме на Близький Схід. Приблизно в 38% випадків причиною смерті були бойові дії і перестрілки.

Найбільш поширений фах убитих в 2014 році журналістів – кореспонденти радіо- чи телемовлення (35%). Часто жертвами ставали фотокореспонденти та оператори (27%). Близько 68% убитих співробітників ЗМІ висвітлювали теми політики, 60% – військову тематику і 55% – проблеми порушення прав людини.

Загалом у 2014 році у світі через свою професійну діяльність загинули щонайменше 60 журналістів. Торік таких було 70. Утім, зараз Комітет захисту журналістів розслідує обставини загибелі ще 18 журналістів, щоб з\’ясувати, чи була їхня смерть пов\’язана з роботою.

Джерело

peredplata