ПРАВООХОРОНЦІ БУКОВИНИ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВЗАЄМОДІЇ

Сьогодні під головуванням начальника Західного регіонального управління
генерал-майора Валерія Греська, в управлінні Чернівецького прикордонного загону відбулася координаційна нарада з представниками правоохоронних органів області.
Правоохоронці обговорили стан протидії протиправній діяльності на державному корді, в межах Чернівецької області. Визначили пріоритети щодо взаємодії у 2015 році та шляхи подолання проблем, які виникали в продовж минуло року.
Обговоривши стан протидії злочинності на державному кордоні, присутні зазначили, що робота правоохоронних органів у 2014 році стала ефективнішою у порівнянні з 2013 роком.
Так, протягом 2014 року підрозділами охорони державного кордону затримано 39 незаконних мігрантів, не пропущено через державний кордон 509 осіб з яких 196 іноземців та 313 громадян України, виявлено 26 одиниць зброї, 256 боєприпасів, 5 викрадених автомобілів.
Водночас беручи до уваги протидію економічній контрабанді, на так званому «зеленому кордоні», минуло річ охоронцями кордону в 207 випадках виявлено понад 603 тисячі пачок сигарет на загальну суму майже 5,3 мільйона гривень.
Поряд з цим, в ході проведених комплексних заходів, в тому числі спільно з підрозділами СБУ України, вдалось дискредитувати сирійський і шрі-ланкійський канали незаконної міграції та затримати організаторів цих каналів. Слідчими підрозділами правоохоронних органів за матеріалами Чернівецького загону було відкрито 5 кримінальних проваджень за ст.332 КК України та засуджено 2 особи, за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Останні відповідно до вироку суду були позбавлені волі терміном на 5 та 8 років відповідно.
– «Однак, не дивлячись на позитивні зрушення, обстановка на ділянці прикордонного загону на сьогоднішній день є стабільно напруженою, державний кордон в межах області залишається об’єктом зацікавленості злочинних елементів, які продовжують здійснювати свою протиправну діяльність спробами налагодження каналів незаконної міграції, контрабанди зброї, боєприпасів, наркотичних (психотропних) речовин, економічної контрабанди та незаконного переміщення тютюнових виробів» – зазначив начальник Чернівецького прикордонного загону полковник Віктор Явтушенко.
На координаційній нараді представники правоохоронних органів узгодили плани взаємодії, обмінялися наявною оперативною інформацією та спланували заходи щодо підвищення ефективності протидії злочинності та її проявам на державному кордоні.

капітан Сергій Бровко

peredplata