Буковинська бізнес – спільнота заплатила понад 48 млн. грн. «природоохоронних» зборів

Така сума коштів у 2014 році надійшла до бюджетів всіх рівнів від платників податків Чернівецької області. З них, за спеціальне використання лісових ресурсів до Зведеного бюджету надійшло 23,4 млн. грн., від збору за спеціальне використання води – 10 млн. грн. та плати за користування надрами – 15,1 млн. грн. – повідомляють фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві інформують про те, що з 1 січня набрали чинності зміни передбачені Законом України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи». Даними змінами передбачено 7 загальнодержавних податків до яких належать: податок на прибуток підприємств; податок на доходи фізичних осіб; податок на додану вартість; акцизний податок; екологічний податок; рентна плата; мито.

Слід звернути увагу, рентна плата – загальнодержавний податок, який справляється за користування надрами для видобування корисних копалин; за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин; за користування радіочастотним ресурсом України; за спеціальне використання води; за спеціальне використання лісових ресурсів; за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України.

peredplata