Транспортний податок для чернівчан власників авто

Транспортний податок для чернівчан власників автоТранспортний податок, як складову податку на майно, встановила 29 січня сесія Чернівецької міської ради. Сплачуватимуть його фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об\’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об\’єктом оподаткування.

Обчислення суми податку з об\’єкта/об\’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

Щодо об\’єктів оподаткування, придбаних впродовж року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об\’єкт.

У разі переходу права власності на об\’єкт оподаткування від одного власника до іншого впродовж звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об\’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об\’єкт.

За об\’єкти оподаткування, придбані впродовж року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Від транспортного податку бюджет Чернівців у 2015 році очікує отримати 7,5 мільйонів гривень.

peredplata