На оборону країни буковинські платники податків сплатили 5 млн. грн. військового збору

Така сума податку надійшла до казни у січні 2015 року – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві нагадують, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» продовжено справляння військового збору до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Платниками збору є резиденти та нерезиденти. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об\’єкта оподаткування. Об\’єктом оподаткування збором є доходи, зокрема у вигляді: процентів, дивідендів, роялті та будь-яких інших пасивних (інвестиційних) доходів, сплачених резидентами України; доходів від надання резидентам або нерезидентам в оренду; доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, доходів від відчуження корпоративних прав, цінних паперів, у тому числі акцій українських емітентів; доходів, отриманих у вигляді внесків та премій на страхування і перестрахування ризиків на території України; доходів страховиків – резидентів; інших доходів; спадщини, подарунків, виграшів, призів.

Більш детально з змінами в адмініструванні військового збору можна ознайомитися у банері «Податкові зміни 2015», який знаходиться на офіційному порталі Територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/podatkovi-zmini-dlya-fizichnih-osib/viyskoviy-zbir/

peredplata