ДФС Буковини: відтепер, роботодавці повідомляють податківців про прийнятих на роботу працівників

Дискусій з цього приводу останнім часом чимало, зазначають фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області. Але, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 р. №77 чинний з 1 січня 2015 року і ним виключено норму, згідно з якою трудовий договір між працівником і роботодавцем потрібно було реєструвати у державній службі зайнятості.

Натомість, згідно із змінами, внесеними цим Законом до ст. 24 Кодексу законів про працю України, відтепер працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення про це фіскальної служби. А повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного соцвнеску про прийняття працівника на роботу здійснюється в порядку, встановленому Кабміном.

Адже, на сьогодні ще не ухвалений урядом порядок такого повідомлення контролюючого органу. З огляду на це, Головне управління ДФС у Чернівецькій області інформує, що заповнення таблиці 5 додатка 4 Звіту про ЄСВ, до прийняття відповідного порядку, вважатиметься «повідомленням». Додаток подається у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до територіальних органів ДФС за основним місцем обліку платника з зазначенням трудових відносин з прийнятими працівниками. При цьому, окремо при кожному прийнятті працівника на роботу, титульний аркуш з таблицею 5 додатка 4 до Порядку № 454 подавати до державної податкової інспекції не потрібно.

peredplata