Платники акцизного податку вперше звітують не пізніше 20 лютого

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області повідомили, що станом на початок лютого нинішнього року в області 4043 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими та алкогольними напоями.

У відомстві нагадують, що усі власники ліцензій, а це 1628 платників акцизного податку, повинні подати декларацію до органів ДФС та сплачувати цей податок.

Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів сплачується з 1 січня 2015 року незалежно від того, чи є рішення місцевих рад щодо запровадження цього податку, оскільки Податковим кодексом України передбачена єдина ставка 5 відсотків.

Вперше декларацію за січень 2015 платники акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів подають не пізніше 20 лютого 2015 року за формою затвердженою Наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015р. №14. Факт подачі декларації означає автоматичну реєстрацію платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Платникам акцизного податку варто врахувати, що декларація подається до органів ДФС – податкових інспекцій, які обслуговують адміністативно-територіальні одиниці, на території яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.

Сплатити суму акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів за січень нинішнього року суб’єкт підприємництва зобов’язаний не пізніше 2 березня 2015 року до місцевого бюджету адміністративно-територіальних одиниць, де розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

peredplata