У Чернівцях свої доходи задекларували двоє мільйонерів

У Чернівцях свої доходи задекларували двоє мільйонерівДеклараційна компанія, яка розпочалася з 1 січня і триватиме до 1 травня – у розпалі. Більше трьохсот чернівчан не тільки виконали свій конституційний обов’язок, подавши декларації про майновий стан та доходи, але й отримали право на податкову знижку. Загальна сума задекларованого доходу 15,8 млн. грн.
Впродовж цього тижня про свої минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн., вже повідомили двоє чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 2,3 млн. гривень. Чернівецькі мільйонери отримали дохід від заробітної плати.

Варто зазначити, що під час попередніх деклараційних кампаній найбільше декларантів – мільйонерів звітували про доходи, отримані у вигляді спадщини, або дарування. На сьогоднішній день є тенденція до декларування офіційної заробітної плати, отримані від двох і більше податкових агентів, що за рік перевищує 120 мінімальних заробітних плат. Це є безперечним свідченням підвищення податкової культури чернівчан.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає громадян вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи. Для зручності декларантів на веб-порталі Державної фіскальної служби діє сервіс „Декларування он-лайн”, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються у податковій безкоштовно.
Нагадуємо, що для отримання податкової знижки річну декларацію про майновий стан і доходи можна подавати протягом усього поточного року.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata