Правозахисники вважають, що заборона суду сприятиме виходу на Майдан значно більшої кількості людей.

Українці відзначать День Свободи на Майдані Незалежності попри заборону суду.

Про це заявив голова Коаліції учасників Помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

Заборона відзначити закріплене Законом свято сприятиме виходу на Майдан значно більшої кількості людей, вважає правозахисник.

Якщо до цього на Майдані очікувалися перш за все ветерани Помаранчевої революції, підприємці і патріотичні організації, то тепер прийдуть афганці, офіцери, чорнобильці, пенсіонери, вчителі.

За його словами, непрофесіоналізм \”блакитної\” команди вилазить звідусюди. \”Вони завалили економіку, закрили тисячі підприємств, знищили освіту… Вони навіть заборонити мирне зібрання громадян не можуть толком.

\”Ми просто прийдемо на Майдан Незалежності 22 листопада як прості громадяни прогулятися на свіжому повітрі. Якщо хтось з власної ініціативи візьме з собою прапор – це не вважається правопорушенням\”, – зазначає голова Коаліції.

Мельниченко закликав усіх громадян мирно, без порушення громадського порядку прийти поодинці в День Свободи на Майдан і відзначити його разом з друзями.

Як повідомлялося, вчора Київський окружний адмінсуд задовольнив позов столичної мерії. Відтак, святкування дня свободи на Майдані незалежності – заборонене.

peredplata