Буковинськими правоохоронцями викрито два резонансні злочини (ВІДЕО МВС)

Цікаву фуру «із сюрпризом» виявили працівники обласної прокуратури та Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС під час перетину державного кордону. У вантажівці виявили понад 45 тисяч пачок цигарок на суму понад 1 мільйон гривень. Аби перевезти незаконний вантаж, зловмисники вигадали схованку: у фурі ніби-то перевозили деревину. У спеціально виготовлені дошки-трансформери помістили пачки цигарок, які прямували до сусідньої держави. Звісно, жодних документів на них у перевізника не було. Правоохоронці перевіряють й інші схеми переміщення підакцизних товарів по території області, – повідомив прокурор Чернівецької області Микола Якимчук.

Коментар т.в.о. начальника УМВС України в Чернівецькій області – Ярослава КОЗАКА:

Відомості про дану подію прокуратурою області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – Зловживання владою або службовим становищем. Призначено ряд необхідних експертиз. Встановлюються усі особи, причетні до скоєння даного правопорушення. Досудове розслідування триває.

Щодо «нечистих на руки» посадовців, то викрити їх незаконну діяльність вдалося завдяки злагодженим діям працівників Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС та прокуратури області. В такий складний для держави час чиновники вимагали та отримали від підприємця 35 тисяч гривень. За таку винагороду посадовці повинні були вплинути на директорів лісових господарств, аби ті безперешкодно надали необхідну лісодеревину «замовнику», – розповів т.в.о. начальника УМВС Ярослав Козак. До слова, один із посадовців є головою однієї із районних Антикорупційних комісій.

Підприємець передав «брудні» гроші дружині одного із службових осіб на подвір’ї їх будинку. Поділили кошти між собою по 20 і 15 тисяч гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Одного із посадовців затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Наразі призначено проведення необхідних експертиз, тривають слідчі дії.

Правоохоронці запевняють, спільна робота по виявленню порушників Закону триватиме й надалі. Адже зараз як ніколи важливо зміцнювати правопорядок у державі, боротися із такими ганебними явищами як корупція, хабарництво та контрабанда.

Джерело: СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata