23 лютого у Чернівцях «Київ Модерн-Балет» Раду Поклітару презентуватиме виставу

23 лютого у Чернівцях «Київ Модерн-Балет» Раду Поклітару презентуватиме виставуУ понеділок, 23 лютого, у Чернівецькому драмтеатрі ім. О. Кобилянської відбудеться прем\’єра вистави \”Лускунчик\” у постановці \”Київ Модерн Балету\” Раду Поклітару.

Балет-фантасмагорія на дві дії «Лускунчик» – найграндіозніша постановка знаменитого театру «Київ Модерн-Балет» під керівництвом Раду Поклітару, який став візитною карткою культурного Києва та українською відповіддю театральній Європі», – повідомляють організатори.

Балет вражає небаченою розкішшю костюмів і декорацій, захоплює артистизмом трупи, приголомшує режисерськими новаціями, підкорює влучними психологічними спостереженнями.

Казку «Лускунчик і Мишачий король» відомий український хореограф Раду Поклітару переосмислює зовсім незвичним чином. Його мистецтво, що поєднує класику і модерн, завоювало увагу всього балетного світу. У Лондоні, Москві, Нью-Йорку шикуються величезні черги за квитками на його вистави – публіка не пропускає подібні події. Його вируюча фантазія перетворила хореографію в каскад неймовірних пластичних прийомів. Роботи його трупи доводять, що можна нескінченно насичувати балет дією, емоціями і безперервним рухом.

Постановки Раду Поклітару, в тому числі й цю, називають українською відповіддю театральній Європі. «Роботи його трупи доводять, що можна нескінченно насичувати балет дією, емоцією і безперервним рухом», – зазначають організатори.

peredplata