Родини загиблих учасників АТО отримали грошову допомогу

Одноразову грошову допомогу у сумі 100 тисяч гривень надано уповноваженим представникам родин загиблих при виконанні обов’язків під час проходження військової служби та участі в організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України Олексія Буравчикова, Владислава Трепка, Романа Шлюсара.
Матеріальну допомогу у розмірі 30 тисяч гривень виділено також тітці загиблого в зоні АТО Дмитра Руснака.
Довідково. Згідно затвердженого виконавчим комітетом міської ради Положення одноразова грошова допомога виплачується родинам загиблих при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або участі в організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України. Допомога надається одноразово у розмірі, визначеному рішенням міської ради.
Право на отримання грошової допомоги мають родини, визначені рішенням міської ради. До родини загиблого належать: дружина (чоловік); діти; батьки.
Допомога виплачується одному із членів родини загиблого за умови надання письмової згоди довільної форми про виплату допомоги цій особі від інших членів родини загиблого (надалі – уповноважений представник родини).
У разі відсутності згоди членів родини загиблого щодо уповноваженого представника родини, на банківський рахунок якого буде здійснено виплату допомоги, це питання вирішується у судовому порядку між членами родини загиблого.
У випадку, коли після виплати допомоги уповноваженому представнику родини за її одержанням звертаються інші члени родини загиблого (дружина (чоловік), діти, батьки), питання розподілу розміру допомоги вирішується за взаємною згодою таких осіб, або в судовому порядку. В кожному конкретному випадку враховуються обставини, які склалися в родині.
Виплата допомоги здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення міської ради, яке перераховує кошти на банківський рахунок уповноваженого представника родини загиблого.

Учасники АТО та їх родину отримують матеріальну підтримку.
Щомісяця міська рада за зверненнями учасників АТО та членів їх родин надає адресну матеріальну допомогу цій категорії громадян на виконання міської комплексної програми «Захист».
Рішенням виконавчого комітету від 11 березня ц.р. таку матеріальну допомогу у розмірі 500 грн. отримали ще 22 учасника бойових дій. Окрім того, 4 учасника АТО отримали на лікування по 1500 грн. із цільового фонду соціально-економічного розвитку міста.

Загалом, адресну матеріальну допомогу у Чернівцях вже отримали 268 учасника АТО та членів їх родин на суму 140 тисяч гривень.
57 поранених у зоні АТО отримали допомогу на лікування у сумі 86 тисяч гривень.
На виплату одноразової допомоги родинам 13 чернівчан, які загинули в зоні АТО, з міського бюджету спрямовано понад 1,5 мільйона гривень.
Заяви від учасників АТО та членів їх родин на отримання адресної матеріальної допомоги приймає управління праці та соціального захисту міської ради.

peredplata