На Буковині налічується 1176 захисних споруд. Готові – 8.

У зв’язку із складною ситуацією на Сході України, громадяни повинні бути обізнані щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації чи за інших обставин. Так, одне з основних питань, яке найбільше цікавить людей, це місця укриття у разі небезпеки. Саме тому, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області з метою підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації в мирний час та особливий період проводять позапланові перевірки захисних споруд в Чернівцях та по всіх районах області. Про це повідомили УДСНС України у Чернівецькій області.

На Буковині налічується 1176 захисних споруд. Готові – 8.

На Буковині налічується 1176 захисних споруд. Готові – 8.

Разом з рятувальниками участь в рейдах беруть і представники місцевих органів самоврядування, а з 16 березня до даної роботи долучилися і фахівці ДСНС України. Зокрема, 17 березня рейд проводився в обласному центрі та Заставнівському районі. Начальник відділу організації протипожежних заходів Департаменту державного нагляду і контролю ДСНС України капітан служби цивільного захисту Роман Харченко, який очолював рейдову перевірку, повідомив, що виїзні рейди проводяться без попередження власників та утримувачів захисних споруд. Під час перевірок особливу увагу приділяється приміщенням, в якому розміщуватимуться люди, пункти управління, санітарні вузли, дизель-електростанції, фільтровентиляційні приміщення, приміщення для зберігання продовольства, захищеність входів і виходів, системам опалення, водопостачання, вентиляції та водовідведення, електрозабезпеченню та зв’язку.

Всього на території Чернівецької області налічується 1176 захисних споруд. Фахівці інженерно-інспекторського складу Управління, які проводять перевірки протягом лютого-березня, вже оглянули 954 з них. За результатами перевірок готовими визначено 8 споруд, обмежено готовими – 665, не готовими – 288.

peredplata