Чернівецький аеропорт отримав 2,1 мільйона гривень фінансової підтримки

Чернівецький аеропорт отримав 2,1 мільйона гривень фінансової підтримки2,1 мільйона гривень фінансової підтримки отримав міжнародний аеропорт «Чернівці» із загального фонду міського. Таке рішення прийнято 24 березня на засіданні виконавчого комітету міської ради повідомляє прес-служба міської ради.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Сергій Погорений, надання такої фінансової підтримки дозволить комунальному підприємству повністю ліквідувати заборгованість з виплати заробітної плати, яка тягнеться ще з 2013 року. Окрім того, аеропорт немає боргів зі сплати податків та інших обов’язкових платежів. Наразі підприємство працює, приймає літаки.

«З дев’яти обласних центрів західного регіону лише у чотирьох, у т.ч. в Чернівцях, вдалося зберегти аеропорти. Це дуже важливо для інвестиційної привабливості регіону. Нам вдалося врятувати чернівецький аеропорт від банкрутства і ми будемо працювати над його розвитком. З травня місяця планується, що з нашого аеропорту щодня буде виконуватися по 1-2 вантажних рейси. На підприємстві вже працювали представники державного підприємства Украерорух і ми очікуємо на підтвердження сертифікації нашого аеродрому. Ведуться також переговори щодо можливості запуску пасажирських рейсів»,- зазначив міський голова Олексій Каспрук.

У цьому році з міського бюджету ще 400 тисяч гривень буде спрямовано на ремонт перонів аеропорту.

peredplata