Керівники Чернівецької області зустрілись із делегацією Сучавського повіту

Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрілись із делегацією Сучавського повіту на чолі з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Іоаном Некіфором та префектом повіту Константіном Гарасімом. Учасники зустрічі обговорити окремі питання транскордонного співробітництва, зокрема, хід реалізації низки проектів у рамках програми співпраці між Україною, Румунією та Молдовою. Про це повідомила прес-служба ОДА.

Голова обласної ради Михайло Гайничеру відзначив високий рівень співробітництва між Україною і Румунією та посадовими особами двох країн, який дозволяє оперативно та конструктивно вирішувати нагальні проблеми. Голова облради висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч сприятиме предметному інформуванню сторін про стан реалізації різних проектів між Чернівецькою областю і Сучавським повітом та вирішенню практичних проблем у їх втіленні. Він також підкреслив, що проекти, у яких задіяні державні структури та громадські організації прикордонних регіонів, загалом виконуються належним чином та у визначені терміни, але масштабні проекти, зокрема, щодо модернізації двох пунктів перетину українсько-румунського кордону та створення інформаційної системи оповіщення населення про рівень води під час повеней, втілюються не так швидко, але запевнив, що Чернівецька обласна рада та облдержадміністрація роблять все від них залежне, щоб сприяти їх виконанню. Михайло Гайничеру акцентував увагу присутніх також на інших проблемах – йдеться про необхідність налагодження пасажирського залізничного сполучення між Києвом і Бухарестом, оскільки потяг, який курсував між двома столицями, скасували, а також висловив сподівання на підтримку румунської сторони з метою віднайдення можливостей для облаштування автомобільного сполучення Вікова де Сус – Красноїльськ і Дяківці – Герца.

На спілкування керівників Чернівецької області та Сучавського повіту були запрошені також безпосередні виконавці транскордонних проектів, з реалізацією яких виникають певні труднощі. Йдеться про проекти, спрямовані на покращення екологічної ситуації в басейнах річок, боротьбу з ерозією ґрунтів та придбання медичного обладнання для окремих лікувальних установ. Після обговорення всіма сторонами-учасниками проблемних моментів були надані рекомендації для забезпечення своєчасного виконання всіх заходів проектів.

peredplata