Чернівчани вже задекларували майже 55 мільйонів

З 1 січня стартувала та з кожним днем набирає обертів кампанія декларування громадянами доходів, яка триватиме до 1 травня поточного року. Протягом трьох місяців цього року про свої минулорічні доходи повідомили 937 громадян. Загальна сума задекларованих доходів склала 54,7 млн.грн. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн. вже повідомили восьмеро чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 19,4 млн. гривень. Найбільшу суму доходу – 4,5 млн. грн. задекларувала 70-літня чернівчанка. Троє чернівецьких мільйонерів відзвітували про дохід від заробітної плати, найбільша сума зарплатного доходу – 3,1 млн. грн. Інші офіційні мільйонери отримали у минулому році інвестиційний дохід, дивіденди, спадщину, доходи від продажу нерухомого майна.

Майже третина задекларованого доходу – спадщина та дарунки. Наразі про такі доходи відзвітували 139 жителів обласного центру на 19,5 млн. грн. Вже 44 громадян, які здають в оренду майно, задекларували 4,3 млн. грн. доходу. Декларації про продаж майна подали 12 мешканців обласного центру на суму 3,1 млн. грн. Зарплатні доходи задекларували 26 чернівчан на суму 10,2 млн. грн.

Чернівчани подали 582 декларації для отримання податкової знижки. Загальна сума, що підлягає поверненню із бюджету складає 736,2 тис. гривень.
Нагадуємо, що декларацію про майновий стан та доходи можна подати до податкової інспекції або прозвітувати в електронному вигляді. Всі декларанти податку на доходи фізичних осіб мають змогу заповнювати та направляти до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. З цією метою на єдиному веб-порталі Державної фіскальної служби України працює спеціальний сервіс «Декларування on-line».

Останній день для подання декларації – 30 квітня 2015 року. Для мешканців міста, які бажають скористатися правом на отримання податкової знижки, кінцевий термін подання декларації – 31 грудня поточного року. Податкове забов’язання необхідно сплатити до 1 серпня 2015 року.

peredplata