Аби державні кошти не витрачалися дарма, чернівецьким школярам змінять меню

Про це йшлося сьогодні на брифінгу начальника управління освіти міської ради Георгія Олійника, головного державного санітарного лікаря Чернівців Наталії Клімчук, депутата міської ради Ярослава Антоняка, директора ЗОШ №27 Віктора Томяка та голови батьківської ради Сергія Грекова.

За словами Георгія Олійника, зараз у навчальних закладах отримують безкоштовне харчування учні 1-4 класів та пільгові категорії вихованців.
Адміністрації шкіл, працівники їдалень, батьки звернули увагу, що діти погано з’їдають пропоновані їм сніданки. Точніше, майже половину шкільних порцій доводиться викидати. Бо ні кашу, ні рибну, ні печіночну котлету школярики, до прикладу, не люблять. Тому не харчуються у шкільній їдальні та витрачають батьківські кошти «на щось інше», смачне… Саме тому освітяни разом з батьками вирішили, що обов’язково слід щось змінити у харчуванні учнів. Після вивчення батьківською громадською радою попиту та пропозицій у різних навчальних закладах відповідного рівня акредитації, було розроблене примірне двотижневе меню, яке навіть апробували. Виявилося, що саме нове меню отримало схвальні відгуки. А коли школи повернулися знову до старого, все стало, як і раніше.

«Я – батько трьох дітей, двоє з яких – школярі, – каже голова батьківської громадської ради Сергій Греков. Запитував, чи вони з’їли, коли було старе меню і коли стало нове. Про нове меню почув відповідь, що з’їли, навіть хотіли б добавки… Думаю, що батьківська громадська рада підтримуватиме нове меню».
Зараз на харчування учнів шкіл міста витрачається більше 11 мільйонів грн. на рік. Тож аби навіть дещиця з них не потрапляла у відходи, треба працювати і освітянам, і медикам, і батькам. І депутатам Чернівецької міської ради. Бо саме вони вирішуватимуть це важливе питання вже завтра, на засіданні виконкому. Для цього освітяни міста разом з медиками та працівниками держсанепідемслужби подали на виконком відповідний запит та проект рішення.

peredplata