На Буковині стали менше вирощувати корів, свиней та овець на відміну від птиці

У січні–березні 2015р. в області вироблено 12,1 тис.т м’яса в живій вазі, 48,0 тис.т молока, 76,7 млн.шт. яєць. У порівнянні з січнем–березнем 2014р. обсяг виробництва м’яса зменшився на 7,1%, молока – на 0,5%, яєць отримано на 20,3% більше. Про це повідомляє Головне управління статистики у Чернівецькій області.

На 1 квітня 2015р., за розрахунками, в області утримувалось 103,7 тис. голів великої рогатої худоби (з них 60,1 тис. корів), 162,9 тис. – свиней, 53,8 тис. – овець та кіз та 3,3 млн. голів птиці. Порівняно з 1 квітня 2014р. в області відбулося зменшення поголів’я великої рогатої худоби на 12,5% (у т.ч. корів – на 8,3%), свиней – на 6,0%, овець та кіз – на 11,3%. Чисельність птиці збільшилась на 2,3%.

peredplata