Чернівці очистять від самовільної реклами

Чернівці очистять від самовільної рекламиСамовільна зовнішня реклама так званих «чорних рекламістів» на електроопорах, зупинках громадського транспорту, парканах, деревах, різних об’єктах благоустрою засмічує місто, завдає шкоди містобудівному середовищі, туристичній привабливості Чернівців.

Подолати це явище, нагадати чернівчанам про необхідність дотримуватися у місті вимог Правил благоустрою спільними зусиллями взялися МКП «Реклама» та районні ради. Про це на брифінгу повідомив в.о. директора МКП “Реклама” Тарас Унгурян повідомляє прес-служба міської ради.

З цією метою на зупинках громадського транспорту для розміщення оголошень, реклами буде встановлено 50 рекламно-інформаційних стендів та понад 800 попереджувальних табличок. До кінця року кількість рекламно-інформаційних стендів на вулицях міста планується збільшити удвічі.

Для виготовлення і встановлення інформаційно-рекламних стендів, попереджувальних табличок МКП з міського бюджету виділено 181,7 тис. грн. Вартість виготовлення і встановлення одного типового інформаційно-рекламного стенду становить 3633 грн. В історичній частині міста планується встановлювати інформаційно-рекламні стенди у формі піллона Їх дизайн погоджуватиме відділ охорони культурної спадщини.

Типовий інфомаційно-рекламний стенд – це двостороння рекламна конструкція розміром 2000 мм х 900 мм, виготовлена з чорного металу, пофарбована у сірий колір та встановлена на бетонній подушці. Робоча поверхня стенду під розміщення рекламно-інформаційних матеріалів становить 900мм х1200мм. Перші стенди вже встановлено на зупинках громадського транспорту на вул.Головній – від зупинки бульвар Героїв Сталінграду до перехрестя вулиць Головної-Герцена. Попереджувальні таблички про заборону розміщення самовільної реклами червоного кольору розміщено на електроопорах та електрошафах. Таблички попереджають про відповідальність за порушення правил благоустрою і спрямовують громадян для розміщення оголошень на спеціально відведені рекламні конструкції.

З порушниками МКП «Реклама» бореться,використовуючи автодозвон – блокування номеру телефону, що зазначений у розміщеному в несанкціонованому місці оголошенні. Порушника автовідповідач інформує про те, що він порушив Правила благоустрою, повинен демонтувати оголошення та сплатити штраф за рішенням адміністративної комісії районної ради. Номер порушника знімається з автодозвону після оплати штрафу. Сума штрафу становить від 340 до 1360 грн. для фізичної особи, від 850 до 1700 грн. для юридичної особи.

На інформаційно-рекламних стендах чернівчани матимуть змогу за певну плату розмістити оголошення та рекламу. Соціальна реклама та некомерційні оголошення розміщуються безкоштовно. Вартість 1 кв.см платного оголошення становить 1,22 грн. Гарантований період рекламування може бути – 1 , 2, 3 тижні або місяць. Для розміщення оголошень і реклами на інформаційно-рекламних стендах потрібно звернутися до МКП «Реклама» за адресою вул.Гайдара,4, тел.55-14-18. Заявки на розміщення оголошень приймаються у робочі дні з 09.00 до 17.00 год., вихідні дні – субота, неділя Очистити місто від самовільної реклами планується за 4-8 місяців. Довідково: Торік МКП «Реклама» надало послуг на 475,9 тис.грн.

У 2012 р. цей показник становив – 404,4 тис.грн.,2013р. – 404,7 тис.грн. Таким чином, у порівнянні 2012-2013 р.р. обсяг наданих послуг збільшився на 15 %. У 2015 р. запланований обсяг послуг підприємства становить 646,1 тис.грн. У І кварталі 2015 р., підприємство надало послуг – 128,5 тис.грн. при плані 122,3 тис.грн. За право користування місцями для розміщення рекламоносіїв у 2012 році було нараховано 113,5 тис.грн., у 2013 р. – 105,3 тис.грн., у 2014 р. вже 117,5 тис.грн.

У 2015 р. запланована сума нарахувань за право розміщення рекламоносіїв становить 120,3 тис.грн. У І кварталі 2015 р. за право розміщення рекламоносіїв було сплачено до міського бюджету 34,5 тис.грн. при плані 23,3 тис.грн. МКП «Реклама» торік вдалося зменшити свої борги. Якщо на 1 січня 2014 року підприємство боргувало 109,3 тис.грн, то на 1 квітня ц.р. заборгованість зменшено до 74,0 тис.грн. Впродовж 4 кварталу минулого року та першого кварталу цього року на підприємстві повністю погашено борг із виплати заробітної плати,який утворився на початок 2012 року.

Зменшено також заборгованість з поворотної фінансової допомоги. Якщо на 01.01.13 р. вона становила 45,0 тис.грн., то на 01.04.15 р. – вже 27,5 тис. грн. З лютого ц.р. підприємство демонтує самовільно встановлені рекламні конструкції, банери та облаштовані без паспортів вивіски. Пропозиції на демонтаж вивісок надає відділ охорони культурної спадщини та департамент містобудівного комплексу і земельних відносин.

Самовільні рекламні конструкції демонтується як за результатами рейдів працівників підприємства, так і за зверненнями громадян. За два місяці до демонтажу подано 75 рекламних конструкцій, демонтовано 60, в тому числі 12 сіті-лайтів. У шести випадках виявлено погоджені паспорти, у 2-х випадках демонтаж відтерміновано за звернення відділу охорони культурної спадщини. Загалом виконано робіт з демонтажу на суму 35337 грн., відшкодовано підприємству за виконані роботи -14537 грн. Перелік демонтованих вивісок та інших рекламних конструкцій розміщується на сайті міської ради. Робота у цьому напрямку триває.

peredplata