На Буковині затримано міліціонера, який обіцяв вирішити питання про ухилення від мобілізації

На Буковині затримано міліціонера, який обіцяв вирішити питання про ухилення від мобілізаціїПрацівники Управління Служби безпеки краю спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС України в Чернівецькій області затримали начальника сектору дільничних інспекторів міліції одного із райвідділів під час отримання неправомірної вигоди від буковинця. Про це повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергій Пілігрім.

За інформацією СЗГ УМВС України в Чернівецькій області правоохоронець обіцяв допомогти місцевому мешканцю у вирішенні питання про ухилення від мобілізації. Під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 800 гривень міліціонера було затримано.

Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону Західного регіону відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369-2 (Готування до злочину, Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання при УМВС України в Чернівецькій області. Досудове розслідування триває.

– Про цей ганебний випадок, звісно, мені було відомо. І затримання даного працівника отримало мою принципову підтримку, – наголосив т.в.о. начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергій Пілігрім. Адже лише вчинки можуть довести громадянам, що у міліції справді відбуваються суттєві зміни. Ми безкомпромісно будемо викривати незаконні дії правоохоронців та без жалю прощатися із тими, хто дискредитував міліцію в очах громадян.

Незалежно від звання чи посади. Перед Законом всі рівні – це позиція Міністерства внутрішніх справ України та моя особиста. І очищення буковинської міліції від недобросовісних працівників триватиме й надалі.

peredplata