Підприємства Буковини у березні використали 47 мільйонів кубів газу

Головне управління статистики у Чернівецькій області інформує, що підприємствами та організаціями області усіх видів економічної діяльності протягом березня п.р. використано 47,2 млн.м3 газу природного, палива дизельного – 2,4 тис.т, вугілля кам’яного – 2,0 тис.т та бензину моторного – 0,5 тис.т.

У порівнянні з березнем минулого року зменшились обсяги споживання газу природного на 0,2%, газойлів (палива дизельного) – на 2,8% та бензину моторного – на 11,5%, проте обсяги вугілля кам’яного збільшились на 26,3%. У структурі використаного палива основну частку займав газ природний 90,3%, на паливо дизельне припадало 5,8%, на вугілля кам\’яне – 2,6% та на бензин моторний – 1,3%.

Крім того, населенню через мережу АЗС реалізовано бензину моторного – 3,1 тис.т та газойлів (палива дизельного) – 3,9 тис.т.

Основними споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти залишаються підприємства та організації м.Чернівців (92,2% від загальнообласного обсягу).

Станом на 1 квітня п.р. залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників області включаючи залишки на АЗС склали: вугілля кам’яного – 6,3 тис.т, дизельного пального – 3,5 тис.т, бензину моторного – 2,7 тис.т та мазутів топкових важких– 0,1 тис.т.

peredplata