Червонокнижні лісові коти облюбували для життя угіддя Верхньопетрівецького лісництва

У мисливських угіддях Буковини мешкають майже 200 рідкісних лісових котів. Про це повідомив завідувач сектором мисливства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гав\’юк. Головний мисливствознавець управління каже, що ці тварини поширені майже в усіх районах області. Часто у лісостеповій зоні лісового кота плутають з очеретяним, проте ця тварина на Буковині не мешкає.

– Побачити лісового кота – справжня рідкість. Тварина – дуже потайна, – розповідає голова Сторожинецької районної організації УТМР Юрій Ткачук. – Я професійно займаюся полюванням та рибальством, однак на рік можу побачити лісового кота тільки 2-3 рази. А якщо людина не звертає увагу, то вона й не побачить його ніколи.

Найбільше лісових котів, за словами Юрія Ткачука, є в мисливських угіддях Верхньопетрівецького лісництва ДП «Сторожинецьке лісове господарство». Тварина у два рази більша за свійського кота. Основна його прикмета – це короткий грубий хвіст, який має три чорні кільця і чорний кінчик.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

peredplata