Чернівчани задекларували 87,2 млн. грн. доходів

Кампанія декларування вийшла на фінішну пряму, до її завершення залишилось всього 9 днів. Станом на 16 квітня про свої минулорічні доходи повідомили 1995 чернівчан. Загальна сума задекларованих доходів склала 87,2 млн. грн.
Про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн. вже повідомили одинадцятеро чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 23,9 млн. гривень. Найбільшу суму доходу – 4,5 млн. грн. задекларувала 70-літня чернівчанка. Це іноземні доходи. Троє чернівецьких мільйонерів відзвітували про дохід від заробітної плати, найбільша сума зарплатного доходу – 3,1 млн. грн. Ще троє декларантів – мільйонерів задекларували спадщину, двоє – інвестиційний дохід, по одному – дивіденди та доходи від продажу нерухомого майна.
Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи обов’язково треба подати громадянам, які отримували протягом 2014 року:
– доходи не від податкових агентів (тобто від нерезидента чи фізичної особи, яка не має статусу суб’єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність);
– іноземні доходи;
– доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше);
– доходи від надання майна в оренду фізичним особам;
– доходи у вигляді виграшів у гральних закладах;
– доходи у вигляді спадщини чи подарунків;
– інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування.
Податкову декларацію також мають подати й ті громадяни, дохід яких у 2014 році оподатковувався за ставками 15 чи 17% та виплачувався двома або більше податковими агентами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146160 грн).
Нагадуємо, що декларацію про майновий стан та доходи можна подати до податкової інспекції або прозвітувати в електронному вигляді. Всі декларанти податку на доходи фізичних осіб мають змогу заповнювати та направляти до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. З цією метою на єдиному веб-порталі Державної фіскальної служби України працює спеціальний сервіс «Декларування on-line».
Останній день для подання декларації – 30 квітня 2015 року. Не зволікайте!
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata